ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Redwire попереджає про нестабільність космічного ринку

Этот текст также доступен на русском языке
Серед іншого, Redwire – розробник та виробник сонячних панелей iRosa, що встановлені на Міжнародній космічній станції. Світлина: NASA

12 травня компанія Redwire, один із партнерів Blue Origin у розробці приватної космічної станції Orbital Reef, опублікувала свій фінансовий звіт за перший квартал 2022 року. Згідно з документом, чисті збитки за тримісячний період склали 17,3 мільйона доларів США; прибуток – 4,7 мільйона.

Генеральний директор компанії Пітер Канніто назвав результати «трохи нижчими за очікувані». Серед причин він зазначив затримки у виплатах від федерального уряду, проблеми з ланцюжком постачання від підрядників, а також «деяку волатильність, пов’язану із замовленнями за контрактами в космічній галузі» – за його словами, проблеми з регуляторами або фінансуванням, що з ними стикаються деякі компанії, можуть негативно позначитися термінах виконання замовлень.

Мінливі економічні умови викликали зростання невизначеності у галузі. Багато компаній, для яких ми є постачальниками, по ходу справи змінюють свої прогнози – і в результаті з’являється деяка невизначеність щодо термінів. Якщо комерційний космічний сектор не зможе укладатися в строки хоча б на рівні попереднього року, це додасть невпевненості у наші прогнози на наступні 5 років.

Попри це, Канніто зберігає віру в довгостроковий потенціал приватного космічного сектора і вважає, що протягом найближчих 5 або 10 років за швидкістю зростання він може «значно перевершити інші сегменти за річними темпами зростання».

Проте Redwire співпрацює і з представниками державного сектора. Так, у цьому кварталі компанія доставила свою четверту сонячну панель для Міжнародної космічної станції, а також підписала контракт із ВПС США на підтримку системи Advanced Battle Management – свого роду «інтернету речей» для різних датчиків бойових літаків.

Компанія непохитно дотримується своїх фінансових прогнозів на поточний рік, очікуючи від 165 до 195 мільйонів доларів виторгу та від 8 до 15 мільйонів доларів прибутку.

Джерело

16

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати коментарі, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.