ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Генеральний директор Tesla Ілон Маск оголошує про пожертвування у розмірі 100 мільйонів доларів на найкращу технологію захоплення вуглецю

Этот текст также доступен на русском языке
1

Фред Ламберт

– 21 січня 2021 р., 19:00 за східним часом

@FredericLambert

Генеральний директор Tesla Ілон Маск оголосив, що пожертвує 100 мільйонів доларів як приз за найкращу технологію захоплення вуглецю.

Захоплення вуглецю

Уловлювання вуглецю, яке також називають «захопленням та зберіганням вуглецю» (CCS), – це те, що люди називають процесами, що включають захоплення вуглекислого газу (СО2) у джерела викидів та секвестрацію, щоб він не витікав у повітря.

Це також іноді включає технології використання вуглецю для інших цілей.

Концепція була запропонована як потенційне рішення для уповільнення кліматичних змін за рахунок зменшення кількості вуглекислого газу, що викидається в атмосферу, або навіть зміни її в майбутньому.

Однак сучасні технології захоплення вуглецю часто виявляються неефективними та додають витрат на виробництво енергії – роблячи її неконкурентоспроможною без цін на вуглець.

Ілон Маск бере участь

Генеральний директор Tesla Ілон Маск оголосив про план заохочення розвитку технології захоплення вуглецю, запропонувавши виграш у розмірі 100 мільйонів доларів за “найкраще уловлювання вуглецю”:

Він не розказав більше про те, як буде вручатися приз, але сказав, що наступної тижня буде опубліковано більше інформації.

Як це відповідає плану Тесли

Раніше Маск заявляв, що місія Тесли – прискорити появу електричного транспорту та відновлюваних джерел енергії для вирішення проблем клімату.

На конференції в кулуарах Паризької угоди генеральний директор Tesla описав викиди великої кількості вуглекислого газу в атмосферу як “найніміший експеримент в історії”.

Він пояснив, що через обмежену природу викопного палива нам, як людству, з часом доведеться перейти на відновлювану енергію.

Тому «німо» не хотіти переходити якомога швидше, якщо ми не знаємо масштабів наслідків зміни вмісту атмосфери, а найгірші сценарії досить руйнівні.

Маск сказав:

«Найгірший випадок – це більша кількість переміщень та руйнувань, ніж усі війни в історії разом узяті. Це найкращий / найгірший сценарій. Тоді ми маємо близько 3 відсотків вчених, які вірять у найкращий випадок. Близько 97 відсотків, які вірять у найгірший випадок. Ось чому я називаю це найнімішим експериментом в історії. Чому ви це робите? “

Місія Тесли – прискорити перехід, щоб спробувати уникнути найгіршого сценарію, але за необхідності захоплення вуглецю може мати вирішальне значення для обмеження або скасування впливу цього “німого наукового експерименту”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

15

Це користувацький матеріал, який було написано учасником спільноти, що не входить до складу редакції чи адміністрації. Підтримуючи авторів оцінками, ви допомагаєте нашій спільноті розвиватися.

Увійдіть, щоб читати ще 33 коментаря, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Чудернацький Дмітрій Олєговіч
Вечность назад

Если связывать углерод, наиболее реально фото/электрохимия. Вот по реакции Собатье утилизировать атмосферный диоксид углерода. Проблема в лавинообразном выходе метана из вечной мерзлоты и газогидратов - метан в 49 раз более парниковый газ, чем диоксид углерода. Сжигание ископаемых углеводородов должно быть запрещено полностью. Или своими руками сделаем Венеру 2.0

Неймовірний Ерролович
Вечность назад

Маск дополнил... да там лучшее решение - деревья и думать не нужно... но нет, Маск не согласен. https://twitter.com/elonmusk/status/1352708606995570689?s=20

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.