ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Мильні бульбашки українського космосу

Этот текст также доступен на русском языке

В історії україно-американських відносин у сфері космічної діяльності були зльоти та падіння. Перші, найбільш яскраві, закінчились відразу після польоту на Шаттлі (1997 р.) єдиного українського астронавта нині покійного Леоніда Каденюка. Те, що «нижче плінтусу» – спостерігаємо останні три-чотири роки.

Материал можно прочесть на русском языке по этой ссылке. После клика по ссылке внизу под материалом появится опция смены языка страницы.

У своїх відповідях з цього питання, яке чомусь було задане саме ген.директору КБ «Південне» під час його останньої прес-конференції 12 червня, про яке повідомило Інтерфакс-Україна, – він був щирим, зупинившись на мріях підкорення Америки за тематикою свого підприємства.

Про геополітичні відтінки стосунків інтерес журналістів був явно не по адресу – такі мають задаватись мінімум Голові Державного космічного агентства ДКА, а ще краще на них реагувати разом з очільником МЗС – тоді й відповіді більше відносились би до реальності.

РД-815

Але все розглянемо по черзі.

Намагання розмістити виробництво ракетних двигунів РД-815 безпосередньо у США керівництво КБ «Південне» плекає вже давно.

Під час тендеру на заміну російського маршового двигуна для одного з американських ракет-носіїв була навіть проведена відповідна рекламна компанія із залученням шпальти найвідомішого профільного видання (2015 р.)

Чому саме на американській території з оформленням відповідної юридичної особи під їх законодавством? Тому що, Національна космічна політика США (2010 р.) направлена саме на локалізацію у таких специфічних технологіях.

У нас же немає ніякої політики й тому державні підприємства ракетно-космічної промисловості намагаються діяти як можуть. У цьому випадку навіть ігноруючи інтереси ВО «Південмаш», який є «вічним» партнером КБ «Південне» з виробництва ракетно-космічної техніки, яку проектує КБ. Тоді як центральний орган виконавчої влади, який відповідає за управління державними підприємствами ракетно-космічної промисловості (ДКА), на такі кроки дивиться крізь пальці.

Конкурентом у КБ «Південне» на американському ринку маршових двигунів такого класу виступає кампанія Aerojet Rocketdyne з двигуном AR1, у який на ранніх етапах його розробки вкладені чималі кошти американських платників податків (оскільки там для отримання найкращої пропозиції є система поетапної конкуренції, коли одночасно фінансуються конкуренти з бюджетних коштів в рамках державного замовлення). На одному з останніх етапів двигун AR1 програв супернику, але компанія наразі пропонує його як маршовий двигун для будь-якого ракети-носія середнього класу.

Маршовий двигун для 1-го ступеню ракети-носія середнього класу AR1

Маршовий двигун для 1-го ступеню ракети-носія середнього класу AR1. Credit: Aerojet Rocketdyne

Чи буде розглядатись у такому випадку пропозиція від українського підприємства, навіть за умови розміщення на американській землі виробництва, тим більш, що за деякими оцінками для завершення всіх робіт, включаючи організацію виробництва, потрібно ще не менш 200 млн.дол. та, як мінімум, пару років роботи?

А щодо геополітики, то наші космічні стратеги ще у першій половині 2016 року переграли самі себе, здивувавши американських партнерів відмовою від всього, що було на той час здобуто у двосторонніх стосунках на державному рівні у цій сфері, на користь не зрозумілої формули «космічного діалогу», рівняння на яке вийшло на цифру «0». Стрілка барометру на ньому так й застигла у цій позиції до сьогоднішнього дня.

І це ще якщо не торкатись питання непогашеного боргу дніпровських підприємств перед кампанією Boeing за підсумками участі у всесвітньо відомому проекті «Морський старт» на суму майже 200 млн. дол. (подробиці щодо цього у двох частинах: перша, друга).

Отже, «маємо що маємо», а саме БУЛЬБАШКОВУ ГЕОПОЛІТИКУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

10

Це користувацький матеріал, який було написано учасником спільноти, що не входить до складу редакції чи адміністрації. Підтримуючи авторів оцінками, ви допомагаєте нашій спільноті розвиватися.

Увійдіть, щоб читати ще 2 коментаря, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.