ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Стартап Vast представив проєкт власної космічної станції

Этот текст также доступен на русском языке
1
Орбітальний модуль Heaven-1. Рендер. Зображення: Vast

Стартап Vast оголосив про підписання контракту зі SpaceX на запуск свого майбутнього орбітального модуля Haven-1 на ракеті-носії Falcon 9 у 2025 році. Відразу після запуску стартує місія Vast-1, в якій космічний корабель Crew Dragon доставить на борт модуля чотирьох астронавтів.

Станція вагою 14 тонн має 10,1 метра в довжину і 3,8 метра в діаметрі, а також її планують оснастити стикувальним вузлом, що дає можливість прийняти корабель Crew Dragon. Haven-1 буде запускатися з корисним навантаженням і матеріалами, які необхідні екіпажу. Модуль розрахований на чотири польоти тривалістю до 30 діб кожен. У разі успіху першої місії, контракт зі SpaceX дає опцію на другий запуск.

Космічний корабель Crew Dragon пристикований до модуля Heaven-1. Рендер. Зображення: Vast

Vast тільки починає рекламувати свій продукт потенційним клієнтам і не розкриває подробиць про нього. За словами президента стартапу Макса Хаота, можливим найбільшим ринком є міжнародні космічні компанії, далі – приватні та ті, що зацікавлені в проведенні досліджень і виробництва в космосі.

Жодного обладнання для модуля компанія ще не створила, але посилено працює над прототипами конструкції. Деякі підсистеми (авіоніка та рухові установки) будуть створені на основі тих, що вже використовуються в апаратах Orbiter компанії Launcher, яку Vast нещодавно придбала.

У майбутньому Vast планує розробити більші космічні станції з розрахунком відправки їх у космос на ракеті SpaceX Starship. Залежно від успішності використання першого модуля, попиту, а також графіка польотів Starship, компанія розглядає можливість створення другого такого апарату. А до 2030 року Vast хоче побудувати космічну станцію, яка зможе створювати штучну гравітацію і прийняти на борт до 40 осіб.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

22

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати ще 2 коментаря, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Заздрісний Дарт Мол
Вечность назад

Смелая заявка! Что ж, будем надеяться на успех, и запуск в срок. Удачи.

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.