ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

NASA робить успіхи у розробленні нового місяцехода для програми «Артеміда»

Этот текст также доступен на русском языке
Концепт місяцехода нового покоління для майбутніх місій на Місяць програми «Артеміда». Бачення художника. Зображення: NASA

NASA розпочало процес пошуку та підписання контрактів щодо створення нового місяцеходу для майбутніх місій “Артеміда”. Апарат, якому вже дали ім’я Lunar Terrain Vehicle, дозволить астронавтам досліджувати Місяць у місцях із достатньо суворими умовами. Для порівняння, у програмі “Аполлон” висадки проводились в екваторіальних регіонах із більш приємним кліматом, тоді як в “Артеміді” дослідження заплановані поблизу південного полюса. Перший проект запиту пропозицій вже опубліковано на сайті NASA у відкритому доступі для перегляду та коментування партнерами у цій галузі.

Цей документ є одним із початкових важливих кроків у захопливому проекті, який дасть змогу астронавтам дослідити Місяць, як ніколи раніше. Отримання зворотнього зв’язку відіграє ключову роль, завдяки чому ми будемо просуватися вперед у процесі розгляду пропозицій та виборі остаточного варіанту.

Лара Керні, космічний центр ім. Ліндона Джонсона

Очікується, що місяцехід зможе вільно долати сотні кілометрів поверхнею нашого супутника, що дасть астронавтам місії “Артеміда” доступ до різних місць для наукових досліджень. Окрім того, за необхідності ним можна буде керувати дистанційно, а також у майбутньому він зможе застосовуватися у комерційних цілях.

За словами Ребекки Вікс із космічного центру ім. Ліндона Джонсона, на відміну від місяцеходу місій “Аполлон”, LTV буде багаторазовим у використанні у декількох програмах. Також сучасні технології цього апарата забезпечать можливість проведення наукових досліджень окремо від пілотованих місій, не вимагаючи безпосереднього керування.

Новий місяцехід зайде далі, прослужить довше і виконає загалом  більше поставлених задач, порівняно із тим, що ми мали в місіях “Аполлон”. Замість володіння LTV, NASA буде орендувати його у постачальника. Така стратегія дозволить агентству бути одним із багатьох користувачів і розвивати економіку космічної галузі.

Ребекка Вікс, космічний центр ім. Ліндона Джонсона

Розробка місяцеходу ще зустріне перед собою багато викликів. Головний – робота в постійно затінених місцях нашого супутника. Через те, що вісь обертання Місяця майже перпендикулярна до Сонця, біля південного полюса існують кратери, що не бачили світла понад два мільярди років. Також це екстремальний холод таких регіонів. Тому команді розробників треба буде брати до уваги та долати всі ці виклики, як і безпосередньо майбутнім астронавтам, які працюватимуть із LTV.

Джерело

17

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати ще 3 коментаря, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Тревожний Спок
Вечность назад

Гадаю, під успіхами малось на увазі подолання концептуального бар'єру, що притаманний всім державним монстрам - НАСА із самого початку хоче бути орендарем і не претендує на монопольний імператив у використанні транспортного засобу. На цей раз похвалю, бо є за що. Вчаться куркульству, і це добре

Початковий Фьодор Дмітрієвіч
Вечность назад

Помогите разобраться в новости: "продвинулось" - это значит заказало картинку у художника?

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.