ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Росія відмовиться від використання МКС після 2024 року

Этот текст также доступен на русском языке

Кінець існуванню МКС

Росія припинить свою участь у розвитку МКС після 2024 року. Замість цього «Роскосмос» сконцентрує свої зусилля на створенні власної космічної станції. Про це заявив його новий голова.

Росія відмовиться від участі у проєкті МКС

Новий очільник «Роскосмосу» Юрій Борісов, який менш ніж два тижні тому замінив на цій посаді Дмітрія Рогозіна, заявив, що росія припинить міжнародну співпрацю щодо МКС. Про це він повідомив на зустрічі з президентом рф.

За словами Борісова, станеться це після 2024 року, але рішення прийняте вже зараз. Пов’язано це зі створенням власної космічної станції, якій буде приділятися основна увага. Свої зобов’язання перед партнерами росія обіцяє виконати.

«Я вважаю, що майбутнє російської пілотованої космонавтики насамперед має базуватися на зваженій і системній науковій програмі, аби кожен політ збагачував нас знаннями у галузі космосу», — заявив він.

Перспективи російського космосу

Про яку конкретно російську орбітальну станцію говорив Борісов, не дуже зрозуміло. Розмови про створення національної орбітальної бази точаться в Росії з 2014 року. Відома також її неофіційна назва — РОСС (Російська орбітальна службова станція).

Однак за вісім років не був завершений навіть її ескізний проєкт. Рогозін цієї весни давав розпорядження закінчити його до кінця цього року. Однак між ним та готовим до запуску модулем величезна відстань.

Модуль «Наука», стикування якого з МКС минулоріч створило велику небезпеку для станції, росія будувала 25 років. А тепер її космічні підприємства перебувають під санкціями через війну в Україні. Тож перспективи запуску до кінця 2024 року хоча б основного модуля здаються вкрай сумнівними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

19

Це користувацький матеріал, який було написано учасником спільноти, що не входить до складу редакції чи адміністрації. Підтримуючи авторів оцінками, ви допомагаєте нашій спільноті розвиватися.

Увійдіть, щоб читати ще 36 коментарів, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Відмінний Фьодор Дмітрієвіч
Вечность назад

Ellie in Space - "It's official, Russia says it will leave the ISS after 2024" https://youtu.be/-NlgGfEF2EM В комментариях прочитал что у русских есть опция - отсоединиться от МКС и присоединиться к китайской станции... как-будто китайцам нужна такая головная боль :)))

Ідейний Дейв Боумен
Вечность назад

вже років зо три я на цьому сайті пишу, що МКС з дуже великою йсовірністтю, відсотків 90%, не переживе 2024 рік. Щоправда я навіть не міг марити про те що стане причиною - в тій картині світу, що була очевидною (мені принаймні) вже років з 10, рф повільно зупинялася в розвитку, залишаючись на рівні кінця 90рр, в той час як світ експоненційно розвивається, але те що сталося.....

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.