ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Starlink для ЗСУ від нашого ком’юніті: звіт

Этот текст также доступен на русском языке

Звітуємо щодо нашого з вами збору коштів на “Старлінки” для Збройних Сил України.

8-го червня ми запустили публічний збір донатів для купівлі п’яти користувацьких терміналів Starlink та передачі їх підрозділам Збройних Сил. За мету було поставлено суму в 150 000 грн: це дозволило б нам придбати термінали, а також допомогти друзям з Київського гуманітарного штабу з одним з їхніх зборів. Плюс допомогли нашій волонтерці зібрати залишок на її попередній збір, приблизно чверть суми на придбання протигазів. Всі гроші, що було б зібрано понад цю суму, ми зобов’язалися передати на цільові витрати в КГШ та інші волонтерські організації.

За результатами збору нам вдалося залучити 215368 грн за першу добу, що становить 143% від запланованої спершу суми. Ще декілька донатів надійшли в наступні дні, тож повна сума за цим збором становить 216431.72 грн.

Це дозволило нам замовити на один «Старлінк» більше, ніж планувалося. Його було передано в один з полків Сил Спеціальних Операцій:

Інші п’ять Старлінків поїхали до Київського гуманітарного штабу, звідки їх було розподілено по підрозділах, які й сформували початкову заявку:

Після сплати першочергових цілей (термінали Starlink та протигази) залишилось приблизно 48 635 грн, які ми розподілили наступним чином:

  • 4000 грн — на медицину для волонтерів (турнікети)
  • 6000 грн — в збір на дрони з тепловізорами від Демократичної Сокири
  • 10000 грн — На ремонт буса для мінометної батареї, в якій служать наші друзі, хлопці з Traverse Tactical Team та клубу Fratria Fortis
  • 417 грн — докинули на “Старлінк” для підрозділу, який самостійно сплатив собі термінал (на жаль, він ще в дорозі)
  • 8140 грн — передали волонтерам у військовий шпиталь (на білизну та одяг для важкопоранених захисників України)
  • 20100 грн — передали Київському гуманітарному штабу на їхній збір на рації

Квитанції щодо сплати Starlink ми публікуємо окремо за посиланням.

Більш деталізований звіт з усіма надходженнями та витратами публікуємо тут:

Загалом, збір пройшов значно успішніше, ніж ми планували. Необхідну суму було зібрано за дві з половиною години, а за добу, як я вже написав, вдалося залучити понад 215 тисяч гривень. Для нас це був цікавий досвід.

Ми точно продовжимо збирати гроші на волонтерські ініціативи: наступну кампанію, яку запустимо найближчими днями, в першу чергу присвятимо допомозі пораненим.

Starlink, скоріш за все, ми централізовано більше не замовлятимемо: компанія SpaceX поступово починає доставляти їх вже по Україні, всім, хто цікавиться цим питанням, я раджу підписатись на Facebook-групу Народний Starlink. Там є кілька інструкцій як щодо замовлення, так і щодо експлуатації терміналів в Україні.

Щодо моєї обіцянки випустити п’ять фільмів за п’ять Старлінків: перше фільм вже вийшов на нашому каналі, ще два — перекладено (найближчим часом озвучу й змонтую другий), тобто робота продовжується. Обіцянку буде виконано.

Також прошу користувача Андрій В., який задонатив 500 грн на “Банку” Monobank в перший день збору, звернутись до нас в особисті повідомлення в будь-якій з соціальних мереж (або ж прямо тут, на сайті). Генератор випадкових чисел обрав саме ваш рядок в нашій табличці у якості переможця розіграшу фігурки SpaceX Crew Dragon.

Я хочу щиро подякувати всім, хто відправляли свої кошти в рамках цього збору. Для нас це був перший подібний досвід, я задоволений результатом і впевнений у силі ком’юніті Альфа Центавра. Я впевнений, що наші подальші збори допоможуть вберегти життя українців. І встояти під російською навалою.

Слава Україні!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

55

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати ще 3 коментаря, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Кричуща Лея С.
Вечность назад

Добре діло, і звіт прекрасний. Читав, і моя душа ноучного окадєміка співала від захвату та схвалення. Belissimo!

Чудернацький Wall-E
Вечность назад

Кто бы мог подумать, что Старлинки будут в Украине весной, а летом можно купить при желании и они будут работать. Но цена таких движейний - крайне высока (.

Фальшива Хелен Ріплі
Вечность назад

Ad Victoriam!

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.