ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Halifax International допоможе у створенні українського супутникового угруповання

Этот текст также доступен на русском языке
2
Супутники компанії Satellogic. Фото: Satellogic

Halifax International Security Forum, некомерційна організація, що базується у Вашингтоні, вирішила зробити свій внесок у перемогу України та розпочала збір коштів для створення супутникового угруповання, яке згодом буде передано під повне управління українським фахівцям.

Мова йде про супутникове угруповання дистанційного зондування Землі, що проводить спостереження за поверхнею в декількох діапазонах, у тому числі і в оптичному.

Отримання оперативних даних супутникового спостереження є дуже важливим для відстеження переміщення військ противника, прокладання маршрутів постачання власних сил оборони та забезпечення безпечної евакуації цивільних осіб.

В даний час український уряд отримує подібні дані від своїх іноземних партнерів, але наявність власного супутникового угруповання дозволить отримувати оперативніші дані і, як наслідок, ефективніше протистояти російській агресії.

Як виконавець проекту було обрано компанію Satellogic North America, яку буде профінансовано з «Фонду Перемоги України», заснованого Halifax.

Satellogic – аргентинська компанія, заснована у 2010 році. Станом на поточний момент вона є глобальним супутниковим оператором, що управляє угрупуванням з 22 багатоспектральних супутників із субметровою роздільною здатністю та надає послуги супутникового спостереження. Її виробничі потужності перебувають у Нідерландах, а її метою є розгортання угруповання з 200 супутників для отримання щоденних глобальних зображень Землі.

Остаточна сума, необхідна для розгортання угруповання, а також його склад та докладні характеристики, зі зрозумілих причин не розголошуються.

Джерело

43

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати ще 2 коментаря, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Ідейний Знайка
Вечность назад

Контент видалено за запитом автора

Тревожний Пітер Снепбек
Вечность назад

Великий геополитик проводит свои многоходовочки довольно "успешно". Вместо обычной как всегда получилась отрицательная демилитаризация. Теперь помимо западного оружия ещё и собственная спутниковая группировка будет. И все за счет арестованных российских валютных резервов.

Якісний Стармен
Вечность назад

Дуже шкода що весь космічний потенціал українців знедолила СССР та Росія. Корольов,як приклад. Є надія що ситуація зміниться і хай почнеться це хоч зі своїх супутників,а там вже видніше буде. Я дуже хочу щоб ми мали власну стартову площадку і власні розробки,які звісно були б в кооперації із зх. партнерами.

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.