ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Українська ракета отримала першого клієнта для запуску з Канади

Этот текст также доступен на русском языке
2

Політ заплановано на 2023 рік з приватного космодрому, що наразі будується у провінції Нова Шотландія.

Ракета “Циклон-4М” на стартовому майданчику у поданні художника. Зображення: КБ “Південне”

Про це стало відомо із заяви головного виконавчого директора компанії Maritime Launch Services (MLS) Стівена Матьє. MLS – канадський постачальник послуг із доставляння корисного вантажу на орбіту за допомогою ракет «Циклон-4М» розробки українського КБ «Південне». Збиратимуть її підприємства «Південмаш» та «Хартрон».

За словами Матьє, першою компанією, що скористається послугами MLS, стане Nanoracks – провідна фірма з організації запусків та космічних досліджень. Окрім цього директор повідомив, що його компанія підписала договір про наміри з канадською GALAXIA Mission Systems, де обговорювалася можливість запуску невеликих супутників.

MLS здійснюватиме запуски з власного космодрому, розташованого на території канадської провінції Нова Шотландія: віддалене місце було обрано спеціально для спрощення виведення апаратів на сонячно-синхронну та полярну орбіти. Його будівництво почалося 19 листопада 2021 року і завершиться у 2023 році; крім стартового майданчика, центру управління польотами та іншої необхідної інфраструктури, заплановано будівництво навчального та туристичного центрів. Очікується, що космодром зможе підтримувати місії з доставляння до 5000 кілограмів корисного вантажу на низьку навколоземну орбіту і до 3350 кілограмів – на вищі орбіти.

Перший клієнт Maritime Launch Services, Nanoracks, нещодавно представив проєкт власної космічної станції, над якою компанія працюватиме разом із Lockheed Martin та Voyager Space.

62

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати ще 33 коментаря, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Ідейний Пол Атрейдес
Вечность назад

По скольку я там работал не так давно, надеюсь что все таки чудо случиться и все пойдёт в работу, а ещё надеюсь что люди получат и будут получат нормальную зп, кроме верхушек начальства, там давно пора почистить многое

Якісна Хелен Ріплі
Вечность назад

Хоч якась гарна новина.

Корисна Гвін Шотвелл
Вечность назад

Аплодирую профессионализму! Оказывается, "Циклон-4М" - производства КБ "Южное". Интересно, а мы тут, на Южмаше, примусы починяем или просто плюшками балуемся?

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.