ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

У FAA посилили критерії надання звання комерційного астронавта

Этот текст также доступен на русском языке

Федеральне управління цивільної авіації США — FAA — встановило нові критерії надання звання астронавта для пасажирів приватних космічних апаратів. Вимоги посилили, проте додали й лазівку.

Такий вигляд має знак комерційного астронавта останнього взірця.
Credit: FAA

20-го липня Бюро комерційних космічних перевезень FAA видало наказ, в якому описало правила отримання знаку “комерційного астронавта” за програмою Commercial Space Astronaut Wings Program.

За новими правилами — а це їх перше оновлення з 2004-го року — отримувач має:

  • Відповідати федеральним вимогам до кваліфікації та тренування членів екіпажу;
  • Піднятися на висоту понад 50 міль (80.5 км) у складі екіпажа схваленого FAA апарата.
  • Під час польоту зробити внесок у громадську безпеку або безпеку польотів людини у космос.

Раніше вимоги містили лише перший і другий пункти; третій же додали зараз, аби програма “краще відповідала цілям FAA — сприяти громадській безпеці під час проведення комерційних космічних операцій”, як повідомило Управління виданню SpaceNews.

“Коли програму було створено у 2004-му, її головною метою було визнання внеску екіпажів у місію FAA з покращення безпеки апаратів, що призначені для перевезення людей. Наразі ж ми фокусуємося на визнанні членів екіпажів, що роблять внесок у громадську безпеку або безпеку пілотованих польотів” — пояснює FAA.

Найпершими медаль приватного астронавта отримали у 2004-му Майк Мелвіл та Браян Біні — пілоти, що підняли SpaceShipOne на висоту понад 100 кілометрів. Наступне нагородження відбулося лише у грудні 2018-му році, коли отримувачами стали Марк Стаккі та Фредерік Стеркоу за політ SpaceShipTwo VSS Unity. За ними визнаними комерційними астронавтами стали Девід Маккей, Майк Масуччі та Бет Мозес у лютому 2019-го після польоту на тому самому апараті.

Але як бути з нещодавніми польотами Річарда Бренсона та Джефа Безоса? Роль першого у місії Unity 22 — “оцінка досвіду клієнта” — навряд надає змогу “зробити вклад у громадську безпеку”, а апарат Blue Origin взагалі не потребує екіпажу, чим ставить під питання, чи задовільняють останній критерій американський мільярдер з братом, а також Олівер Дамен і Воллі Фанк.

На їх щастя, нові правила дозволяють FAA надавати “почесне” звання комерційного астронавта особам, що не повністю відповідають вимогам. Такі нагороди призначені для “осіб, що здійснили виключний внесок у галузь комерційних пілотованих космічних польотів”. У документі йдеться, що “від отримувачів почесної нагороди може не вимагатися відповідність усім вимогам”.

Звання комерційного астронавта не надає жодних привілеїв і не дає носію жодного законного статусу. Схожими медалями нагороджують своїх астронавтів NASA та Міністерство оборони США. Крім цього, і Blue Origin, і Virgin Galactic мають свої власні аналоги, які вони видають працівникам — такі вже отримали екіпажі і пасажири останніх місій обох компаній.

Джерело: SpaceNews

38

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати ще 9 коментарів, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Спокійний Майор Том
Вечность назад

"... Ждем рекреационных астронавтов" - дуже влучно! Але я не здивуюсь появі "астронавтів-дисидентів", "астронавтів з обмеженими можливостями бути астронавтами", "трансастронавтів" та таких, що "досі не визначились, чи вважати себе астронавтами. чи вже вважати себе позаземною формою життя"...

Прекрасний Вернер фон Браун
Вечность назад

> Соответствовать федеральным требованиям к квалификации и тренировке членов экипажа; >Подняться на высоту более 50 миль (80.5 км) в составе экипажа одобренного FAA аппарата; Логично. Как и в случае с подводным миром важна еще и подготовка - если человек случайно бултыхнется за борт, с перепугу занырнет на 20 метров и выплывет, то ни AIDA автоматом не даст ему 2 звезды ни PADI с SSI не пришлют карточку. + раз астронавт коммерческий, то он должен что-то делать полезное (как и коммерческие дайверы) Ждем рекреационных астронавтов :)

Чудернацький Томаш Пескєк
Вечность назад

"..надавати «почесне» звання комерційного астронавта лицям,.." "..призначені для «лиць, що здійснили виключний внесок.." особам та осіб

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.