ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Space Center Houston 

Этот текст также доступен на русском языке

В далеком, январе 2017 года, посетил космический центр в Хьюстоне. Давно хотел поделиться фотографиями. Надеюсь, кому то это будет интересно. Из интересного в центре: возможность прикоснуться, к кусочку Луны; ракета Saturn V и шаттл  Independence.

Центр управления полётом 

Ангар с ракетой Saturn V

Корабль  Джемини

Корабль Аполлон 

Образцы лунного грунта

Мы послужили примером, среди недружелюбия холодной войны

Шаттл Independence 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

32

Це користувацький матеріал, який було написано учасником спільноти, що не входить до складу редакції чи адміністрації. Підтримуючи авторів оцінками, ви допомагаєте нашій спільноті розвиватися.

Увійдіть, щоб читати ще 13 коментарів, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Коханий Томаш Пескєк
Вечность назад

Там поруч з saturn V доволі цікавий контраст - "Корови nasa". Звичайні собі корови, але контраст - тут saturn V, а тут корови. Коли в них обрізали фінансування, то залишалися готові блоки "certified fo flight". Тут saturn V зібраний з блоків декількох експедицій. В інших space center наприклад 1 ступінь це стенд тестування двигунів. З іншого боку будівлі saturn v там є ще ракета, на якій тестували систему рятування. Стосовно Джеміні програми там ще окремо стоїть такий апарат. Але до нього "трамвайчик" нас не підвіз. В ексурсію включена ще макетна лабораторія (там стоять високодетальні і "звичайні" макети модулів ISS (Межнародній космічній станції), декілька варіантів стиковочних визлів, маніпулятор. Було пару макетів марсхода. Невеличкий кут був зі стендамі фіналістів First Lego League. Шкафи з комп'ютерним обладнанням були заповненні чим то схожим більше всього на стрічкови бібліотеки. В куті людина висіла на підвісах відпрацьовувала під добрим кутом вниз якийсь маніпуляції. В самій будівлі, де садитися на "трамвайчик", там крім оцих спускаємих модулів можно було торкнутися Місяця і можно було залізти в щось схоже по габаритам на цей спускаємий апарат, а для дорослих ще окремо був макет з моніторами та колонками, щоб відчути взліт. Для дітей можно було покерувати кріслом, виконуючи стиковку (джойстік). Можно було роздивитись еволюцію скафандрів (від прив'язаних, до вже "персональних космічних кораблів", взльотних, та інших більше схожих на костюм хімзахисту). Можно було подивитись як виглядав Місяць з спускаємого апарату. Сам макет апарату висів біля входу. Ще із цікавого був паливний елемент, що створювали для програми Аполлон, був макет Skylab станції (добре обиграний, повертаєш, а тут тобі людина ковиркається в повітрі). Біля будівлі вже в шатлі сподобалась схема на якій отримують невагомість в літаку. І більше всього запам'яталось flying hardware більше всього схоже на садові ножиці обмотані фольгою, щоб зробити ручки трохи довшими. Поруч з шатлом були не певен як назвати, пусть буде настил, по якому астронавти йшли до Шатлу. Була ще окрема екскурсія а центр керування, але його якраз ремонтували, а в центр з басейном екскурсія від 20 людей, і треба окремо резервувати час. Поруч в Хьюстоні ми бачили макет гелікоптера для Марсу, і макет марсохода, з колесами в піску, трохи поспілкувались з людиною на стенді марсохода, тема якого була охолодження марсохода.

Коррозійна Космічна Альпака
Вечность назад

Спасибо, очень интересно было посмотреть!

Економна Лілу
Вечность назад

Комментарии автора удалены по его просьбе

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.