ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Команда Ingenuity на шість діб втратила зв’язок з апаратом

Этот текст также доступен на русском языке
Гвинтокрилий апарат Ingenuity на поверхні Червоної планети. Джерело: NASA | JPL-Caltech

Марсіанський гвинтокрил Ingenuity, що був спроєктований всього для пари демонстраційних польотів, нещодавно знову перевершив усі очікування, закінчивши свою 51 місію. Проте й він іноді дає збій: головний інженер проєкту Тревіс Браун розповів, як цього квітня команда на цілий тиждень втратила зв’язок із гелікоптером.

Вранці 755 солу від початку місії Perseverance та Ingenuity, після успішного завершення 49-го польоту гвинтокрила, команда спробувала передати йому інструкції для наступного завдання. Проте апарат не відповідав – протягом декількох марсіанських діб спеціальна система комунікацій марсохода Helicopter Base Station не отримала від нього жодного сигналу.

Спочатку науковці не надто переймалися долею гелікоптера, припустивши, що апарат ще не «прокинувся» від нічного сну. Підтримання температури протягом холодних марсіанських ночей потребує багато енергії, тому щоранку Ingenuity пробуджується лише тоді, коли його сонячна панель відновить заряд батарей. Коли саме гвинтокрил набереться достатньо сил, щоб узятися за роботу, передбачити нелегко.

Проте що довше тривала радіотиша, то складніше було її пояснити. Як пише Браун, «Протягом більше як 700 солів експлуатації в нас жодного разу не було повної відсутності зв’язку. Навіть у найгірших ситуаціях ми бачили хоч якісь ознаки активности».

Нарешті, вранці 761 солу – майже через тиждень після втрати контакту – Perseverance отримав перше повідомлення від гелікоптера, точно в прогнозований час пробудження. Рівно через добу сигнал повторився, підтвердивши, що з Ingenuity все гаразд. Команда відразу спрямувала марсохід до нього, і щойно зв’язок було відновлено, завантажила програму польоту. Отримавши інструкцію, гвинтокрил здійнявся вгору, встановив новий рекорд висоти та відзвітував про вдало виконане завдання наступного ранку.

Команда поклала провину за першу у своєму роді втрату комунікацій на два фактори. По-перше, сигналові перешкоджав гірський хребет, що розкинувся між Perseverance та Ingenuity, а також скеляста місцевість, дослідженням якої займався марсохід. Ці проблеми було вирішено, коли ровер підібрався ближче до гелікоптера. По-друге, антена зв’язку з Ingenuity розташована на правому боці корпуса Perseverance – достатньо низько, щоб інші деталі та інструменти заважали сигналу.

Мапа розташування Perseverance та Ingenuity протягом тижня перед 50-м польотом. Гелікоптер можна побачити зліва зверху. Червоним позначено місця перебування марсохода, де він не мав зв’язку з Ingenuity; жовтим – звідки він передав Ingenuity програму 50-го польоту. Зеленим позначено точку найбільшого зближення марсохода з гвинтокрилом до початку польоту. Блакитна пунктирна смуга – гірський хребет, що перешкоджав сигналу. Зображення: NASA | JPL-Caltech

Хоч марсіанське літо вже незабаром, Ingenuity, ймовірно, досі матиме проблеми з енергопостачанням через пил, що вкриває його сонячні панелі. Це значить, що подібні втрати зв’язку можуть повторитися в майбутньому: «Гра в хованки з нашим маленьким гвинтокрилом ще не закінчилася».

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

26

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати ще 10 коментарів, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Тревожна Космічна Альпака
Вечность назад

И опять все те же грабли. И те необходимые щетки. :) Пока писал, возникла мысль. Есть такой самолет Solar Impulse у которого солнечные панели в крыле. Так что если панели разместить на винту, пыль не приклеится, площади хватит корневой части лопасти, она вращается относительно не быстро, что облегчит балансировку. Сама панель возьмет часть нагрузки, уменьшаем массу.

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.