ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Virgin Orbit розпродає свої активи

Этот текст также доступен на русском языке
Будівля Virgin Orbit після того, як компанія призупинила роботу минулого тижня, у Лонг-Біч, штат Каліфорнія, США, 22 березня 2023 року. REUTERS/Mike Blake

Збанкрутіла фірма Річарда Бренсона з запуску супутників Virgin Orbit планує продати основну частину своєї штаб-квартири в Лонг-Біч, Каліфорнія, компанії Rocket Lab USA Inc за 16 мільйонів доларів , частково продажу активів на суму приблизно 36 мільйонів доларів США, про це йдеться у судовій заяві у вівторок.

Rocket Lab, досвідчена компанія з виробництва малих ракет, штаб-квартира якої розташована менш ніж за милю від штаб-квартири Virgin Orbit, стала переможцем тендеру на основний виробничий майданчик збанкрутілої ракетної компанії під час аукціону, який відбувся в понеділок.

Договір купівлі-продажу, який включає також машини та обладнання, що використовувалися для виробництва флагманських ракет LauncherOne Virgin Orbit, має бути затверджений судом у справах про банкрутство під час слухання, запланованого на середу. 

Модифікований літак Boeing 747 під назвою «Cosmic Girl» злетить з космодрому Корнуолл на південному заході Англії. Х’ю Гастінгс / Стрінгер / Getty Images

Компанія також планує продати свої авіаційні активи, включаючи модифікований літак-носій Boeing 747 “Cosmic Girl”, гіперзвуковій фірмі Stratolaunch за 17 мільйонів доларів. Раніше в травні Stratolaunch була призначеним учасником торгів за ці активи.

Основний стартовий майданчик Virgin Orbit у пустелі Мохаве в Каліфорнії буде проданий стартапу ракетних двигунів і космічних апаратів Launcher Inc. Vast Space (фірма, що розробляє космічні станції, яку підтримує криптовалютний мільярдер Джед Маккалеб і придбала Launcher на початку цього року).

Компанія Virgin Orbit, заснована мільярдером Бренсоном для відправки невеликих супутників у космос, подала заяву про банкрутство відповідно до розділу 11 у квітні після того, як компанія не змогла отримати довгострокове фінансування після невдалого запуску з Британії в січні цього року.

Основним бізнесом Virgin Orbit було відправлення малих супутників на орбіту за допомогою ракети LauncherOne, яку запускали з модифікованого літака-носія Boeing Co (BA.N) 747 під назвою «Cosmic Girl».

Раніше цього місяця Virgin Orbit повідомила, що отримала понад 30 листів про зацікавленість від потенційних учасників тендеру на її активи, що є вищою кількістю, ніж очікувала компанія, повідомив Reuters особа, знайома з процесом.

У поданій у вівторок заявці йдеться, що Virgin Orbit вирішила «не продовжувати аукціон» щодо запасів ракетних двигунів LauncherOne.

«Наразі для таких активів не було обрано жодного переможця торгів або наступного за найвищою ціною», — йдеться в заяві.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

7

Це користувацький матеріал, який було написано учасником спільноти, що не входить до складу редакції чи адміністрації. Підтримуючи авторів оцінками, ви допомагаєте нашій спільноті розвиватися.

Увійдіть, щоб читати ще 34 коментаря, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.