ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Астрономи виявили другу подібну до Землі планету системи TOI 700

Этот текст также доступен на русском языке
Нововиявлена планета розміром із Землю TOI 700 e очима художника. Здалеку видніється її «побратим» – TOI 700 d. Джерело: NASA/JPL-Caltech/Robert Hurt

За допомогою телескопа TESS вченим вдалося виявити ще одну схожу на Землю екзопланету. Світ TOI 700 e, ймовірніше, є кам’янистим, а його розмір всього на 5% менший за нашу планету. Результати роботи були прийняті до публікації в журналі The Astrophysical Journal Letters.

TOI 700 – одна з небагатьох систем із декількома планетами, розташованими в придатній для життя зоні. Це робить її об’єкти цікавою перспективою для подальших досліджень. Нова екзопланета е на 10% менша за d, тому система також показує, що додаткові спостереження TESS дозволяють відкривати все менші світи.

Емілі Ґілберт, науковий співробітник Лабораторії реактивного руху

Червоний карлик TOI 700 розташований у 100 світлових роках від нас у південному сузір’ї Золотої Риби. Його планети, ймовірно, припливно захоплені, тобто завжди повернуті до материнської зорі одним боком, як Місяць до Землі.

Після відкриття перших трьох екзопланет у цій системі вченим знадобився цілий рік для виявлення нового об’єкту. Додаткові спостереження також дали змогу уточнити розміри екзопланети. TOI 700 e розташована в потенційно придатній для життя зоні між сусідами c та d і робить один оберт навколо своєї зорі за 28 днів.

Якби зоря знаходилася ближче або планета була більшою, ми могли б помітити нову екзопланету в перший рік спостережень. Проте сигнал був настільки слабкий, що знадобився додатковий рік для її виявлення.

Бен Горд, аспірант-дослідник Центру космічних польотів ім. Ґоддарда

Наразі тривають подальші вивчення цієї зоряної системи за допомогою як космічних, так і наземних обсерваторій. Відкриття нових фактів про подібні об’єкти дозволить більше дізнатися про історію нашої Сонячної системи.

Джерело

18

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати коментарі, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.