ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Космічний апарат Europa Clipper переходить на нову стадію збирання

Этот текст также доступен на русском языке
Інженери Лабораторії реактивного руху (JPL) працюють над космічним апаратом Europa Clipper: NASA | JPL-Caltech

Космічний апарат Europa Clipper зайняв центральний майданчик у Цеху збирання космічних кораблів Лабораторії реактивного руху (JPL). Апарат висотою 3 метри і шириною 1,5 метра наступні два роки перебуватиме в чистій кімнаті High Bay 1, поки інженери збиратимуть і готуватимуть його до запуску до супутника Юпітера Європи, який планується на жовтень 2024 року. Незабаром до цієї кімнати також перемістять і алюмінієвий захисний кожух для електроніки корабля, який прикріплять до основного корпусу. Електроніка дозволить зв’язуватися з антенами самого апарату, науковими інструментами та системами, а алюмінієве покриття буде захистом від інтенсивного випромінювання Юпітера.

На Europa Clipper вже встановлено кілька наукових інструментів – це тепловізійний прилад E-THEMIS та ультрафіолетовий спектрограф Europa-UVS.
E-THEMIS досліджуватиме теплове випромінювання Європи та шукатиме гейзери на поверхні, а UVS – вивчатиме атмосферу супутника.
Крім того, вже зібрана деяка інша наукова апаратура – інструмент PIMS, який вивчить крижану кору Європи, її океан та його солоність, а також ширококутна камера для зйомки та сканування супутника EMS. Незабаром й вони будуть встановлені на Europa Clipper.

Очікується, що до кінця 2022 року основну частину обладнання буде зібрано та встановлено на апарат. Після цього розпочнуться різноманітні тести – апарат проходитиме їх аж до періоду запуску. До супутника Юпітера Clipper летітиме 6 років і, пройшовши за цей час близько 3 мільярдів кілометрів, вийде на орбіту газового гіганта у 2030 році.

Місія Europa Clipper не спрямована на пошук життя безпосередньо, проте вона зробить свій внесок у галузь астробіології, досліджуючи Європу як ніколи раніше. Дослідження допоможуть з’ясувати, чи може крижаний місяць Юпітера підтримувати життя у своєму океані. Clipper зробить понад 50 обльотів Європи, збираючи інформацію про атмосферу, поверхню та надра супутника. Розуміння потенційної населеності Європи допоможе вченим краще дізнатися, як розвивалося життя на нашій планеті, а також відкриє потенціал для її пошуку за межами Землі.

Джерело

16

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати ще 3 коментаря, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Кричущий Дейв Боумен
Вечность назад

"aluminum electronics vault" - это скорее защитный кожух, а не "алюминиевое хранилище электроники корабля". В оригинале есть маленькая иллюстрация справа внизу.  Там дальше черным по белому написано, что ее назначение - это защита электроники, которая располагается внутри корпуса, от интенсивной радиации Юпитера.

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.