ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

ULA замовила у Aerojet Rocketdyne 116 двигунів для ракети Vulcan

Этот текст также доступен на русском языке

11 квітня компанія Aerojet Rocketdyne оголосила про отримання замовлення від United Launch Alliance на 116 двигунів RL10C-X для другого ступеня ракети ULA Vulcan.

Вогневі випробування двигуна RL10C-X. Фото: Aerojet Rocketdyne

За заявою Aerojet, це найбільший контракт компанії на двигун із лінійки RL10.

Укладення контракту послідувало за оголошенням Amazon від 5 квітня про те, що вона обрала Arianespace, Blue Origin та ULA для запуску 3236 супутників свого широкосмугового угруповання Project Kuiper.

На космічному симпозіумі, що відбувся тиждень тому, генеральний директор ULA Торі Бруно сказав, що компанія планує здійснити перший запуск ракети Vulcan наприкінці 2022 року. Також він зазначив, що укладання угоди з Amazon більш ніж подвоїть річну кількість запусків Vulcan (до 25 на рік), і ULA доведеться наростити виробництво, щоб задовольнити попит.

Поточна модифікація двигуна – RL10C-X – розроблена на основі свого попередника, який ULA раніше використовувала на ракетах Atlas 5 і Delta 4 Heavy, а також інших носіях. Шістдесятирічна успішна експлуатація різних модифікацій двигуна RL10, скоріше за все, й послугувала на користь його вибору для Vulcan: другий ступінь носія буде оснащуватися двома RL10C-X.

Як двигун першого ступеня для цієї ракети обраний BE-4 від Blue Origin. На Atlas 5, яку покликаний замінити новий носій, використовувався добре відомий інженерам ULA російський РД-180, але зі зрозумілих причин від його використання відмовилися.

Нова модифікація двигуна, за заявою Aerojet, відрізняється від попередника великою кількістю вузлів, виготовлених із застосуванням адитивних технологій. Також у новому двигуні широко використовуються композитні матеріали.

Так, інжекторна голівка та камера згоряння RL10C-X надруковані на 3D-принтері, а сопло виготовлено з композитного матеріалу. Ці, а також інші вдосконалення дозволили досягти на новому двигуні питомого імпульсу в 461 секунду, що є найбільшим значенням цього параметра серед усіх двигунів серії RL10.

Крім ULA, двигуни цієї серії також використовують NASA у своєму проекті SLS.

Джерело

16

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати коментарі, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Спокійна Лілу
Вечность назад

>Шестидесятилетняя успешная эксплуатация различных модификаций двигателя RL10, скорее всего, и послужила в пользу его выбора Vulcan: вторая ступень носителя будет оснащаться двумя RL10C-X. исчерпывающая характеристика oldspace

Зоряний Дмітрій Олєговіч
Вечность назад

Ну вот, что там с койпером будет ещё непонятно, как всё повернётся - тоже, а деньги, причём негосударственные, в отрасль уже пошли. Огонь))

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.