ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Випробувальний політ космічного корабля Boeing Starliner можуть перенести на 2022 рік

Этот текст также доступен на русском языке

Тестовий запуск комерційного пілотованого космічного корабля Boeing CST-100 Starliner навряд відбудеться протягом 2021-го. Причина цього — виявлені ще у серпні цього року несправності силової установки апарата.

Boeing CST-100 Starliner на ракеті United Launch Alliance Atlas V в цеху вертикальної збірки стартового комплексу SLC-41, мис Канаверал, 17 липня 2021.
Credit: Boeing / John Grant

Про це на онлайн-пресконференції повідомила помічниця адміністратора нещодавно створеного Управління космічних операцій NASA Кеті Лідерс. Вона додала, що зараз інженери визначають причину несправності — тієї самої, що півтора місяця тому змусила Boeing відкласти запуск корабля на невизначений термін.

Нагадаємо, що 3 серпня політ Starliner під назвою Orbital Flight Test 2 (OFT-2) було скасовано за кілька годин до старту через те, що у рушійній установці апарату не вдалося відкрити 13 клапанів. Корабель було знято з носія і відправлено на діагностику до Космічного центру Кеннеді.

Минулого місяця представники Boeing повідомили, що неполадку викликав витік пального: невеликий обсяг азотного тетраоксиду просочився крізь тефлонові ущільнення в клапанах, вступивши в реакцію з вологою, що призвело до утворення азотної кислоти, яка згодом роз’їла механізм і привела до його заклинювання. За словами Лідерс, зараз фахівці розглядають можливість повного зняття клапанів для перевірки. Протягом наступних кількох тижнів буде прийнято важливе рішення: чи продовжувати ремонт цього сервісного модуля або ж встановити новий.

У тому, що OFT-2 може все ж таки відбутися цього року, Кеті сумнівається:

Запланований графік на цей рік зараз виглядає досить непогано. Мені здається, що запуск все ж буде наступного року, але зараз ми все одно намагаємося дотримуватися графіка.

Технічна готовність Starliner є не єдиним фактором, від якого залежить дата початку місії: важливою є також наявність вільних стикувальних вузлів на МКС. Для комерційних апаратів на станції доступні два — і зараз обидва зайняті кораблями SpaceX. Один з них — Dragon 2, запущений у межах місії Crew-2 — на початку листопада поступиться місцем кораблю того ж типу в складі місії Crew-3; відстикування іншого Dragon 2 — вантажного — заплановане на 30 вересня. Крім цього, другий порт буде використовуватися в місії Ax-1, що її старт запланований на початок 2022.

Звичайно, затримки в OFT-2 згубно впливають і на інші космічні проєкти Boeing — наприклад, політ Crew Flight Test, який повинен доставити на МКС трьох астронавтів NASA. Як зазначає Лидерс:

Я не думаю, що ми готові призначити офіційну дату старту OFT-2. Я вважаю, що команда досягає успіхів в усуненні несправності, і я абсолютно впевнена, що ми не почнемо польотів з екіпажем, допоки не розв’яжемо цю проблему.

Джерело: SpaceNews

44

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати ще 34 коментаря, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Економний Стармен
Вечность назад

> Для коммерческих аппаратов на станции доступно два — и сейчас оба заняты кораблями SpaceX.  Ну, в оригинале сказано чуть по другому и читается по другому. Ибо не для всех аппаратов, а для такого как Старлайнер. >Кроме этого, второй порт будет использоваться в миссии Ax-1, старт которой намечен на начало 2022-го. Опять таки, смысл там другой. И вообще, честно сказать, очень запутано изложена ситуация на счёт портов. У МКС для американцев есть 4 порта, только 2 подходят для Драконов и Старлайнеров. 1 порт на постоянной основе будет занят пилотируемым Драконом, сейчас миссия Крю-2, а в ноябре будет Крю-3. При этом когда идёт смена экипажа - оба порта занято 2-я пилотируемыми Драконами. Это сейчас и в ближайшем будущем. Для того, чтобы Старлайнеру пристыковаться, нужно попадать в окна, когда 1 свободный порт. Но, этот свободный порт занимать может 2-й Дракон - грузовой и пилотируемый с туристами. Тут ещё нужно понимать приоритеты. У грузового Дракона приоритет выше, чем у Старлайнера и Дракона с туристами. Как правило, он пристыкован к МКС в течение месяца. Тогда получаются и окна для 2-го порта. Также нужно понимать, что для НАСА Старлайнер выше в приоритете, чем туристы, поэтому последним нужно будет двигаться, а не Старлайнеру. Здесь не сказано, но уже известно, что Аксиомов подвинули на конец февраля. Нет точных данных, это их попросили, или же это они не успевают.

Заздрісний Знайка
Вечность назад

жесть. а денег им дали больше чем спейсам. такое впечатление что этим и конкуренты не нужны для того чтоб двигать прогрес.

Корисний Армстронг Н.
Вечность назад

Боінгу пороблено...

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.