ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Український уряд вважає за потрібне переглянути результати розслідування ESA щодо невдалого запуску Vega C у грудні минулого року

Этот текст также доступен на русском языке
Другий ступінь Vega-C із твердопаливним ракетним двигуном Zefiro 40, переміщений до зони запуску Vega (Zone de Lancement Vega, ZLV) на європейському космодромі в Куру, Французька Гвіана, 4 травня 2022 року. Джерело: ESA

Державне космічне агентство України висловило незгоду з результатами розслідування Європейського космічного агентства стосовно невдалого запуску Vega C – причиною аварії там назвали один із компонентів двигуна українського виробництва від КБ “Південне”. В уряді вважають, що такий висновок є передчасним та потребує перегляду, тому вони попросили ЄКА провести додатковий аналіз з урахуванням міркувань і пропозицій від українських експертів, а також виявити інші потенційні фактори, які вплинули на хід польоту ракети.

Під час запуску 20 грудня через 207 секунд після старту прискорення ракети стало квазінульовим і вивело її на балістичну траєкторію. Аварія призвела до втрати двох супутників Pléiades Neo компанії Airbus Defence and Space.

Розслідування невдалого запуску встановило, що причиною може бути “горловина” в соплі двигуна другого ступеня Zefiro-40, яка стерлася швидше, ніж очікувалось. Ця деталь регулює потік вихлопних газів через сопло; її ерозія потягла за собою падіння тиску та втрату тяги. Виготовлена з вуглецевого матеріалу, вона мала б витримувати високі температури. Проте у процесі аналізу в матеріалі було виявлено підвищену пористість, що не спостерігалася під час початкових випробувань. На брифінгу ЄКА представники зазначили, що критерії тестів були не правильними. Головний підрядник Vega, компанія Avio, заявив, що надалі буде використовувати деталь від ArianeGroup, яку він уже придбав минулого року, щоб перестрахуватися на випадок потенційних перебоїв, що можуть бути спричинені повномасштабною війною в Україні.

За словами генерального директора ЄКА, Йозефа Ашбахера, це розслідування не мало на меті кинути тінь на космічну галузь України:

Висновки комітету не є засобом звинувачення космічної галузі України, яка в останні роки набуває заслуженного авторитету. Як ніколи раніше, ЄКА сповнене рішучості продовжувати співпрацю з Україною і стоїть на боці українського народу.

Горловина – не єдина деталь українського виробництва, яка використовується в ракеті Vega C. Двигун у розгінному блоці AVUM виготовлений заводом “Південмаш”, і представники ЄКА працюють над створенням його запасів. А генеральний директор Avio, Джуліо Ранцо, подякував постачальникам за своєчасне забезпечення деталями, незважаючи на повномасштабну війну і всі труднощі, з якими зіткнулася космічна галузь.

14

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати ще 6 коментарів, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Успішний Майор Том
Вечность назад

Це черговий дзвоник тому, що свої ракето-носії треба робити! Нема де запускати? Проробляти судно-носій, максимально автоматизований, багатокорпусний - наприклад модульний (тримаран+катамаран). Для РН розмірності "Електрона", то не такі вже надвитрати. Могли Британці зробити у середині 60х тестову ракету-носій "A total of 25 Black Knight launch vehicles were constructed at a cost of just over £40,000 each. A single rocket (BK02) was used for ground testing. Невже не зберемо пару мільйонів долларів і команду не байдужих інженерів державників? ІМХО: Тому що не кріогенна палівна пара і ракета маленька 5400 кг, "суха" 540кг і це при тому рівні технологій!

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.