ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

NASA Challenge: Moon Movers

Этот текст также доступен на русском языке

NASA шукає інноваційні концепції в сфері доставки матеріально-технічного забезпечення в контейнерах під тиском (їжа, запаси, вода, предмети ремонту, інструменти, тощо) на поверхню Місяця. Предмети, що розміщується в контейнерах, мають забезпечуватися енергоресурсами від посадкового модуля до моменту їх вилучення, що може тривати до 120 днів після посадки на поверхню Місяця.

Характеристики контейнера, які прагне отримати NASA:

Розмір. Сухі вантажі, що складаються з таких предметів, як їжа, одяг, екіпірування та інструменти, будуть розміщені в мішках для перенесення вантажу (CTB), які мають розміри 50,2 см X 42,5 см X 24,8 см і масу 0,89 кг кожен . Для місячної місії з 4 екіпажів, яка триватиме 28 днів, за оцінками, знадобиться 1365 кг матеріально-технічного забезпечення, упакованих у 75 CTB. Разом із потребою в CTB, очікується, що виникне потреба в розміщенні більших предметів, таких як запасні частини, які не помістяться в CTB, тому було б доречно, щоб контейнер підтримував різні внутрішні конфігурації, що можуть бути змінені для відповідності сценарію завантаження. 

CTB на МКС

Тиск. Контейнери спочатку будуть запаковані на Землі під тиском 14,7 фунтів на квадратний дюйм, вони повинні будуть підтримувати тиск принаймні 8,2 фунтів на квадратний дюйм, доки з них не буде вилучено вантаж, і повинні мати спосіб вирівняти тиск перед відкриттям.

Температура. Контейнери мають підтримувати внутрішню температуру від 10 до 30 градусів за Цельсієм, доки з них не буде вилучено товари, щоб переконатися, що будь-які чутливі вантажі, такі як ліки, не виходять за межі допустимого діапазону температур.

Реєстрація та передача даних. Контейнери повинні будуть передавати та/або зберігати записи даних про температуру та тиск, щоб переконатися, що ці параметри були в прийнятному діапазоні з моменту упаковки.

Доставка та обробка. Контейнери будуть доставлені на поверхню Місяця на посадковому модулі. Контейнери потрібно буде вивантажувати з посадкового модуля матеріально-технічного забезпечення, бажано в автоматизований спосіб, але також, можливо, вручну екіпажем. Потім деякі контейнери будуть прикріплені або підключені до транспорту. Щоб виконати ці операції з перевантаження, будь-які концепції розвантаження, переміщення та транспортування повинні бути надійними, мінімізувати час екіпажу, необхідний для виконання розвантаження та переміщення, і бути безпечним для екіпажу.

Інтерфейси. Бажано, щоб контейнери не виносили в навколишнє середовище, щоб розпакувати їх, оскільки для цього знадобиться екіпаж для очищення зовнішньої частини контейнера від місячного пилу. Для цього повинен бути люк розміром 67 см x 47 см, щоб забезпечити можливість переміщення товарів шляхом з’єднання контейнера з середовищем “рукава”, до марсоходу або середовища проживання.

Можливість повторного використання. Після того, як контейнери будуть використані для доставки товарів, вони будуть використовуватися для зберігання сміття та відходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

5

Це користувацький матеріал, який було написано учасником спільноти, що не входить до складу редакції чи адміністрації. Підтримуючи авторів оцінками, ви допомагаєте нашій спільноті розвиватися.

Увійдіть, щоб читати коментарі, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.