ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Необычный дом

Этот текст также доступен на русском языке

В последние время, из за негативных событий многие лишились крова. Поэтому я решил выложить этот необычный проект.

Модель дома сделана в масштабе 1 : 50. Участок 2000 кв. м. На этой площади можно расположить 300 киловатт солнечных панелей. Они за 1 гот выдадут примерно 300 000 киловатт час энергии. Если взять цену 10 центов за 1 киловатт час, то в год получится 30 000 евро или долларов. Панели служат 25 лет, посчитаем 25 х 30 000 =750 000 . Вот такие характеристики.

Технологии уже позволяют жить намного лучше, только всё не так просто. Они меняют весь расклад в экономике, поэтому им очень сложно прети в реальную жизнь. Уже сейчас возможно, чтобы административные здания и учебные заведения, а также больницы пожарные и. т. д. не потребляли столько ресурсов общества, если применить эту технология. Также можно легко решить проблему доступного жилья, пенсии и экологии. Кажется, что это фантастика и это невозможно, но это не так, современные технологии могут решить эти проблемы.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

-4

Це користувацький матеріал, який було написано учасником спільноти, що не входить до складу редакції чи адміністрації. Підтримуючи авторів оцінками, ви допомагаєте нашій спільноті розвиватися.

Увійдіть, щоб читати ще 184 коментаря, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Вдалий Джеф Бізнес
Вечность назад

Контент видалено за запитом автора

Економний Борі Труно
Вечность назад

старожили АЦ пам'ятають тільки один подібний за хоробрістю і якістю виконання прецедент, це коли один шкільний стартап з ерефії популяризував тут свої ідеї із створення в гаражі нової ракети. Але що в тих школярів таки було - вони все ж таки вміли щось малювати на компі і не вдавалися до побудови макетів з підручних матеріалів. Хочу щоб автору накидали мінусів, щоб він втратив можливість публікуватися на цьому ресурсі, бо це як ложка дьогтю у бочці меду. Так от. Автор пропонує добувати електроенергію власними силами, чомусь використовуючи для цього маєток. Чому саме маєток? Навіщо засирати маєток? невже ціна землі в маєтку нижче за ціну землі десь у безлюдному місці? Якщо це звісно економічний, а не наприклад "дизайнерський" проект. Далі, автор чомусь розраховував що ми тут будемо пропонувати різні моделі панелей, хоча це було чи не єдиним можливим сенсом - саме зробити розрахунок економічноє доцільності проекту врахувавши такі чинники, як: 1) тип і марку панелей з їх КПД, показниками деградації та іншим 2) тип и марку іншого обладнання, в тому рахунку аккумуляторів також із їх властивостями. Якщо там взагалі мали бути аккуми. 3) % і профіль використання частини електроенергії для власних потреб. 4) залежність кількості електроенергії від часу із урахуванням погоди та широти місцевості , потім це ще накласти на плаваючу ціну продажу енергії енернетичним компаніям на прикладах кількох різних держав чи регіонів, додати у розрахунок видатки та отримати криву доходів чи там збитків. Але ж ні. Модель, [русизм]. А чому? Тому що модель руцями виявилося зробити легше ніж прорахувати економіку проекту. І потім ще мати нахабство опосередковано дорікати іншим на розумову неповноцінність.

Тревожний Пітер Снепбек
Вечность назад

Идея далеко не нова, но работать она будет только на больших объёмах. Вы не учитываете массу факторов которые ломают весь ожидаемый "кайф". Вот парочка:

  • Огромные начальные затраты (закупка/установка/разрешения/лицензии).
  • Затраты на регулярное обслуживание и замену вышедших из строя частей. Их будет много.
  • Где хранить сгенерированную энергию? Сразу отдавать в сеть? Кто её возьмёт? Это законодательно должно быть оформлено, и не во всех странах такое возможно.
При больших объёмах(десятки гектаров) затраты можно сократить, а на "6 сотках" вы поимеете кучу геморроя и выйдете в лучшем случае в ноль. Так что если у вас нет свободной пары-тройки миллионов долларов, то даже дёргаться не стоит.

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.