ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Навздогін за Oumuamua хочуть вислати космічний зонд

Этот текст также доступен на русском языке

У жовтні 2017 року міжзоряний об’єкт Oumuamua пройшов через Сонячну систему, і з того часу вчені намагаються зрозуміти його природу. Єдиний спосіб вивчити його – це наздогнати його за допомогою космічних апаратів. Це може бути зроблено, наприклад, у рамках місії “Project Lyra”.

Проєкт розробили в Інституті міжзоряних досліджень. Згідно з останніми дослідженнями та аналізом, якщо місія буде запущена у 2028 році та ефект Оберта буде використаний для виконання кількох гравітаційних маневрів, космічний апарат місії зможе наздогнати Oumuamua приблизно через 26 років.

Вчені пояснили, як має бути організовано місію, запуск якої намічено на лютий 2028 року. Перші чотири роки будуть витрачені на прискорення за допомогою гравітаційних маневрів, у яких ефект Оберта використовується збільшення швидкості космічного апарату.

Гравітаційні маневри, або маневри Оберта, в цьому випадку повинні бути виконані двічі навколо Землі та по одному разу навколо Венери та Юпітера, поки апарат нарешті не досягне достатньої швидкості та не наздожене Oumuamua десь між 2050 та 2054 роками.

“Project Lyra” був представлений 30 жовтня 2017 року, за два тижні після виявлення космічного об’єкта. Мета цього проєкту – визначити, чи можливо, використовуючи нинішні чи технології найближчого майбутнього, наздогнати загадкового космічного гостя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

8

Це користувацький матеріал, який було написано учасником спільноти, що не входить до складу редакції чи адміністрації. Підтримуючи авторів оцінками, ви допомагаєте нашій спільноті розвиватися.

Увійдіть, щоб читати ще 15 коментарів, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Вдалий Знайка
Вечность назад

Не думаю, що на Омуамуа можно знайти якісь сенсації. Така ж камінюка як і у нас, ніякої антиматерії, екзотичних часток або послань від братів по розуму там нема. Зелених чоловічків там теж нема, бо росіяни на ту камінюку не зазіхали))

Заздрісний Пітер Снепбек
Вечность назад

Да, поздновато собрались, но попробовать можно. Другой вопрос в том, что если мы его быстро догоним, то надо же как-то затормозить потом? Иначе аппарат пролетит мимо со свистом и ничего изучить не успеет. А, если сильно повезёт, то подтолкнёт комету-астероид сзади. :-)

Зоряний Борі Труно
Вечность назад

Может все-таки анимация траектории другая? В видео с поста виден гравитационный маневр у Солнца. https://youtu.be/qrCUsAGZjUw

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.