ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

ОАЕ запустять космічний зонд до поясу астероїдів у 2028 році

Этот текст также доступен на русском языке
Концепція космічного зонда MBR Explorer Об’єднаних Арабських Еміратів для дослідження об’єктів поясу астероїдів. Бачення художника. Джерело: UAE Space Agency

Об’єднані Арабські Емірати оголосили про запуск нової місії з дослідження поясу астероїдів. Апарат під назвою MBR Explorer, названий на честь правителя Дубаю шейха Мохаммеда бін Рашида Аль Мактума, має бути розроблений найближчими роками та запущений у 2028 році. Цей проєкт – важливий крок для Космічного агентства ОАЕ, оскільки він є продовженням місії Amal: Емірати стали першою арабською та другою країною в світі, яка з першої спроби успішно вивела апарат на марсіанську орбіту.

На початку свого шляху MBR Explorer попрямує до Венери, де виконає гравітаційний маневр. Той пронесе його назад повз Землю і відправить до Марса. Подолавши 5 мільярдів кілометрів, апарат досягне головного поясу астероїдів у 2030 році. Заплановано, що MBR здійснить семирічну подорож та дослідить низку різних за складом малих тіл між Марсом та Юпітером.

У жовтні 2034 року апарат дістанеться астероїда Юстиція, а через рік – висадить на нього посадковий модуль, який буде повністю розроблений космічними стартапами ОАЕ. Цей об’єкт є надзвичайно червоним та потенційно може мати насичену органічними речовинами поверхню. Це, на думку науковців, допоможе пролити світло на появу компонентів життя на Землі, наприклад, походження земної води.

Юстиція – один із двох найбільш червоних астероїдів, і вчені не до кінця розуміють, чому він таким є. Згідно з основною теорією, він походить з поясу Койпера, де кількість червоних тіл досить велика. Окрім того, цей об’єкт може бути багатим на воду, тому ми його й вивчатимемо.

Хур Аль-Маазмі, науковий дослідник космічного агентства ОАЕ

Джерела:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

13

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати ще 1 коментар , брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.