ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Японія вперше за 14 років обрала нових астронавтів

Этот текст также доступен на русском языке
Аю Йонеда і Макото Сува обмінюються віртуальним рукостисканням під час пресконференції, що відбулася 28 лютого. Фото: JAXA

28 лютого Японське агентство аерокосмічних досліджень заявило, що відібрало двох нових кандидатів в астронавти. Це перший подібний випадок із 2009 року.

Процес відбору кандидатів у JAXA стартував ще у квітні 2022 року. Перед цим у охочих було 10 тижнів на подання заявок. Сумарно в агентство подалися 4127 осіб, з яких лише вісім чоловіків і дві жінки пройшли у фінальний раунд відбору взимку цього року.

Майбутні астронавти – це 46-річний фахівець із запобігання стихійним лихам у Світовому банку Макото Сува, і 28-річна хірург японського центру Червоного Хреста Аю Йонеда. Найстаріший і наймолодший кандидати в астронавти з Японії почнуть дворічну підготовку до пілотованих польотів з 1 квітня.

Японія приєдналася до програми “Артеміда” у 2019 році з метою стати другою країною, чий громадянин побуває на Місяці. Міністр науки і технологій країни заявив, що Японія прагнутиме висадити астронавта на природний супутник Землі в другій половині 2020-х.

У листопаді NASA та японський уряд підписали договір про внесок Японії в програму Lunar Gateway. Частиною договору є відправка астронавта до пілотованої станції на орбіті Місяця, а також участь Японії в роботі на МКС щонайменше до 2030 року. Крім цього, у січні обидві сторони підписали двосторонню угоду про космічне співробітництво.

Джерело

14

Друзі, цей матеріал було написано редакцією Альфа Центавра.


Ми завжди спиралися насамперед на власну аудиторію. Якщо вам подобається те, що ми робимо, якщо ви поділяєте наші цінності та готові підтримати наш проєкт матеріально на будь-яку суму, ми будемо неймовірно раді такій підтримці. Всі способи відправити нам донат можна знайти на цій сторінці, проте найзручнішими для нас і вас є сервіси Patreon, Buy Me a Coffee та пожертва в системі PayPal.


Сайт Alpha Centauri завжди залишиться куточком комфорту для любителів космосу. Наші та ваші зусилля дозволять нам усім стати ближчими до зірок.

Павло Поцелуєв, керівник АЦ.


Увійдіть, щоб читати коментарі, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Ідейний Дмітрій Олєговіч
Вечность назад

Мне кажется, если Старшип в частности и рост индустрии вообще в наши дни сделает космос доступнее по цене и технологически, следующим шагом должно стать сокращение сроков подготовки и требований к человеку для полёта в космос. Потому что даже участники Inspiration довольно долго готовились

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.