ПопулярнеРедакціяСвіже
КращеОбговорюване

Особисті підсумки року

Этот текст также доступен на русском языке

Для мене цей рік – час, коли я активно почав перекладати. Той багаж знань, які я отримував попередні 2 роки ставав, хоч і не ідеальними але «читабельними» перекладами. Я намагаюсь вести статистику у своїй роботі, і якщо раніше цю статистику я планував використати лише в особистих, наукових цілях, то зараз я прийшов до думки, що окрім штамповки перекладів треба пам’ятати про читача.

Тож за цей рік я опублікував 47 перекладів, і якщо в першій половині року були лише декілька окремих публікацій, то з середини липня я став писати регулярно. Не завжди мені вдавалось підтримувати взятий ритм у дві статті на тиждень, втім загалом я задоволений досягнутим результатом. Згідно зі статистикою в перекладених статтях було 203576 текстових символів (тут і надалі вказується суми з пробілами) або 32864 слова, в більш звичному для нас варіанті це 113 друкованих сторінок «стандартної» книги. В середньому в статті було 684,68 слова або 4241 символ. Найбільшою була стаття «How to blow up a star» в якій налічувалось 2750 слів або 16896 символів.

Щодо самих перекладів, то тут статистики менше. Єдине, що я можу зазначити точно, що у перекладах 30038 слів або 214455 тестових знаків (майже 120 сторінок).

Три матеріали набрали понад тисячі переглядів і ще кілька наблизились до цієї позначки.

Як вибухають зорі 1504
Волога мантія Марсу 1093
Дрон NASA кружлятиме над поверхнею найбільшого місяця Сатурна 1031

«Як вибухають зорі» стала першою публікацією, де я зіштовхнувся з перекладом графічної інформації (дві інфографіки). Загалом було зроблено 5 графічних перекладів. Тож 2021 був активним, а головне продуктивним роком. В наступному році буду працювати над покращення якості та збільшенням середнього розміру текстів. Мета – перекласти щонайменше 500 000 текстових символів за 2022.

Окремо хочу перерахувати статті, які справили на мене сильне враження у цьому році:

Хочу подякувати редакції за чудовий майданчик для публікації перекладів і окремо людині, яка вичитує мої переклади і звичайно читачам за їх активність та прямоту! Читайте більше та нехай щастя буде з вами весь 2022 рік! Всіх з Прийдешнім!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

14

Це користувацький матеріал, який було написано учасником спільноти, що не входить до складу редакції чи адміністрації. Підтримуючи авторів оцінками, ви допомагаєте нашій спільноті розвиватися.

Увійдіть, щоб читати ще 3 коментаря, брати участь в обговореннях та не бачити рекламу.
Хороший Джон Інспракер
Вечность назад

Контент видалено за запитом автора

Показать скрытые комментарии

Загружаем комментарии...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Отправить Отмена
[X]
Зареєструйтесь на сайті щоб не бачити рекламу, створювати та відслідковувати теми, зберігати статті в особисті закладки і брати участь в обговореннях
Якщо не виходить увійти тут, спробуйте за посиланням.